Återvinningsbart skärmtegel på Søhesten i Århus

KONTAKT

                

Publiceringsdato

26/03/2024
                
Ladda ner vår fasadbroschyr
Fasadbroscyr

I hjärtat av den danska staden Aarhus, där stadens puls möter arkitektonisk innovation, har det nya bostadsområdet Søhesten tagit form. Det är ett projekt som utgör en milstolpe i stadens estetik och är klätt med det återvinningsbara och visuellt tilltalande skärmteglet URBAN Christianshavn. Med en blandning av funktionell finess och miljömedveten design illustrerar Søhesten framtidens byggande med sitt formsäkra uttryck och återvinningsbara materialval.

Søhesten ligger i Godsbanen i danska Århus och består av åtta flervåningshus som i elegant samspel skapar 138 moderna bostäder. Husen är förskjutna med raffinerad precision och skapar en unik form, som från ovan liknar en sjöhäst, och visar på en imponerande anpassning till en utmanande närmiljö. Bostadsrättsföreningen Ringgården, som står bakom detta ambitiösa projekt, prioriterade starkt materialvalet redan från början: snabb montering och återvinningsbarhet var nyckelorden, och det ledde till valet av URBAN Christianshavn.

Skärmtegel – design för demontering

URBAN Christianshavn är inte bara ett material; det är en vision om framtiden. Med sina rötter i traditionell tegelkonst tillför detta skärmtegel en struktur och estetik som respekterar det förflutna och samtidigt pekar mot framtiden. Det återvinningsbara teglet understryker ett engagemang för den cirkulära ekonomin, där allt tegel kan demonteras och återanvändas, något som är sällsynt för byggmaterial. Det var en avgörande faktor för arkitektbyrån Cubo, som såg URBAN Christianshavn som det perfekta valet att klä Søhesten med.

Effektiv montering garanterar att tidsplanerna hålls

Monteringsprocessen med URBAN Christianshavn överraskade med sin effektivitet - en kritisk faktor för att hålla tidsplanen i ett pressat byggprojekt. Skärmteglets design ger möjlighet till snabb installation utan kompromisser med kvaliteten, vilket var avgörande för totalentreprenören, Byggefirmaet Knudsgaard. Den effektiva installationen, i kombination med materialets hållbara egenskaper, markerar en vändpunkt i byggbranschen.

Skärmtegel - en hyllning till tradition och innovation

Även om Cubo ville utforska nya material utöver traditionellt fasadtegel var det väsentligt att valet förblev troget mot teglets estetik. Skärmteglet URBAN Christianshavn uppfyller de kraven och erbjuder en robust och elegant lösning som respekterar lerans naturlighet och bidrar till en dynamisk patinering över tid.

URBAN Christianshavns estetiska attraktionskraft är omisskännlig. Med en grov och naturlig yta som samspelar med ljus och skugga skapar skärmteglet en levande fasad som ger Søhesten en skulptural skönhet. Detta tegel har en unik förmåga att skapa dynamiska visuella effekter och bidrog till att Søhesten vann Århus kommuns arkitekturpris.

Søhesten är mer än bara ett bostadshus; med URBAN Christianshavn som sitt utvalda skal fungerar det som en ledstjärna för framtida arkitektur där skönhet och ansvar går hand i hand.

URBAN U Christianshavn
Skärmteglet URBAN kan användas både på tak och fasader. Vårt skärmtegel tillverkas av helt ren lera, är mycket robust och kräver inget underhåll. Systemet kan återanvändas.
Läs mer om URBAN U Christianshavn
Projektinformation
                
Namn: Søhesten
Arkitektur: Cubo
Produkt: URBAN Christianshavn - U-profil
Uppförd: 2021
Utmärkelser: Århus kommuns arkitekturpris

Ett brett utbud av fasader

Se vårt färgglada sortiment.
Ladda ner vår fasadbroschyr här.


FASADBROSCHYR

Vill du ha nyheter direkt i din inkorg?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om våra produkter, referenser och mycket mer.

ANMÄL DIG HÄR

Relaterade inlägg

Återvinningsbart skärmtegel på Søhesten i Århus
I hjärtat av den danska staden Aarhus, där stadens puls möter arkitektonisk innovation, har det nya bostadsområdet Søhesten tagit form.…
Læs mere
Nyheter på NORDBYGG 2024
Komproment har under åren fokuserat starkt på produktutveckling inom fasadbeklädnad och står redo att visa upp alla våra spännande nyheter…
Læs mere
Glas, trä och skärmtegel utgör grundstenarna för Sjustjärnans fasader
Till kontorshuset Sjustjärnan har Komproment levererat skärmtegel, som i kombination med glas och trä speglar områdets industriella historia. Läs mer…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram