Bredare skiffersortiment och nyutvecklat montagesystem

Komproment skiffer

KONTAKT

Kontor
+46 730 98 42 94
Info@komproment.se

                

Publiceringsdatum

13/10/2023
                
Downloads
Komproment skiffersortiment

Då skiffer är ett alltmer populärt material för ventilerade fasader, har vi utvecklat ett nytt fasadsystem speciellt anpassat för svenska marknaden, och i samband med detta breddat sortimentet med skiffer.

Skiffer finns i många olika färger och varianter beroende på var i världen och från vilket skifferbrott det kommer ifrån. Vi har valt att sammanställa vårt sortiment av skiffer från handplockade kvalitetsproducenter i Norge, Sverige, Spanien, USA och Brasilien, för att kunna erbjuda ett brett utbud av färgnyanser till våra kunder.
Alla våra skifferprodukter är likaså registrerade i Byggvarubedömningen, vilket förenklar dokumentationsarbetet för våra kunder.

Försäljningschef, Theodor Högh är väldigt nöjd med det utökade skiffersortimentet:

”Vårt stora skiffersortiment är nu anpassat att möta den ständigt växande efterfrågan på marknaden, och i dag kan vi erbjuda allt från silvergrå svensk skiffer till vackra grågröna varianter från Spanien och USA”.

Han är också nöjd med utvecklingen av det nya kundanpassade montagesystemet, som tagits fram speciellt för marknaden i Sverige.

"Vårt stora skiffersortiment är nu anpassat att möta den ständigt växande efterfrågan på marknaden, och i dag kan vi erbjuda allt från silvergrå svensk skiffer till vackra grågröna varianter från Spanien och USA."

Theodor Högh
Försäljningschef på Komproment

K-Clad Montagesystem - Ett vältestat system

Komproment har utvecklat nya montagesystemet K-Clad, för vårt utökade skiffersortiment. Det garanterar korrekt och säker installation av systemet med optimalt resultat. Systemet är utvecklat enligt svenska byggnormer, (Bygg Ama) och har vindtestats av RISE och genomgått omfattande SP FIRE 105 Brandtest.

Skiffern monteras mot en perforerad stålläkt av korrosionsklass C5, vilket är högre korrosionsklass än dagens konkurrerande system. Den fixeras med krok av rostfritt syrafast fjäderstål, som pressar fast stenen mer trots tunnare tråd, samtidigt som kroken syns mindre.

K-Clad systemet innebär även enklare montage, vilket sparar tid för hela projektet. Tack vare att bärläkten är ventilerad krävs ingen vertikal profil för tillräcklig luftgenomströmning, vilket medför besparingar både gällande materialinköp och montagetid.

K-Clad system
                         

Ny broschyr om fasadskiffer

Ladda ner den här

Skiffer, skapar en hållbar och levande fasad

Den lätta skifferfasaden utgör en klimatskärm med lång livslängd och minimala underhållsarbeten, genom materialets hållbara och tåliga egenskaper som skyddar byggnaden mot väder och vind. Förutom att en skifferfasad skänker byggnaden ett uppgraderat och modernt utseende, är den lätta fasaden även ideal vid renovering genom enkel montagemetod och slimmad konstruktion, som därför lämpar sig väl för befintligt byggbestånd med stora energiförbättringsbehov parallelt med allt hårdare energikrav inom EU.

Theodor Högh upplever ett ständigt ökat intresse för skiffer som tak och fasadmaterial, eftersom det ständigt är fler kunder som får upp ögonen för materialets många goda egenskaper och höga kvalitét.

”En skifferfasad har lång livslängd – oftast mer än 100 år. Fasaden blir närapå underhållsfri eftersom skiffer är en produkt som bildats av naturen under miljontals år, vilket gör den motståndskraftig mot både smuts, skräp och andra luftföroreningar samtidigt som den rent estetiskt utgör en mycket vacker och naturlig väggyta. Dessa parametrar är av ytterst stor vikt för beställare, inköpare eller arkitekter, när dom väljer fasadmaterial”

Vårt produktsortiment

Komproment skiffer
Se vårt breda produktsortiment för klimatskärmen och upptäck de många materialalternativ och uttryck som våra lösningar har att erbjuda.
Se vårt sortiment här

Vill du ha nyheter direkt i din inkorg??

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om våra produkter, referenser och mycket mer.
Anmäl dig här.

Relaterade inlägg

Återvinningsbart skärmtegel på Søhesten i Århus
I hjärtat av den danska staden Aarhus, där stadens puls möter arkitektonisk innovation, har det nya bostadsområdet Søhesten tagit form.…
Læs mere
Nyheter på NORDBYGG 2024
Komproment har under åren fokuserat starkt på produktutveckling inom fasadbeklädnad och står redo att visa upp alla våra spännande nyheter…
Læs mere
Glas, trä och skärmtegel utgör grundstenarna för Sjustjärnans fasader
Till kontorshuset Sjustjärnan har Komproment levererat skärmtegel, som i kombination med glas och trä speglar områdets industriella historia. Läs mer…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram