Fördelarna med skiffer som byggmaterial

                
02/09/2021
Här tittar vi närmare på skiffer och de fördelar det innebär att välja det här materialet till ditt byggprojekt.

Vad är skiffer?

Äkta skiffer är en naturprodukt, vilket innebär att det framställs direkt från naturens egna material med hjälp av lågteknologiska hjälpmedel. Många väljer naturskiffer eftersom det är en exklusiv naturprodukt med lång livslängd.

Skiffer, som är ett naturmaterial, har mycket lång dokumenterad livslängd, och vid själva framställningen är förbrukningen av vatten, energi och koldioxid mycket låg. Detta, i kombination med minimalt underhållsbehov, snabb montering och det faktum att vi har en dokumenterat hållbar produkt enligt Cradle to Cradle, gör att vi aktivt kan bidra med poäng och värde enligt system som DGNB, Leed och Bream.
Därför bör du välja skiffer

Varför du ska välja skiffer

Färg och estetik
En av fördelarna med naturskiffer är att det är ett äkta material med tydlig struktur som ger byggnaden ett livfullt och vackert uttryck. Färgen bleknar inte, och finns i flera färger beroende vilket land skiffersorten kommer ifrån. Materialets enkelhet ger ett stilrent intryck som skapar en lätthet i det estetiska uttrycket.

Hållbarhet och livslängd
Skiffer ses som en hållbar resurs. Det är ett rent naturmaterial, som i vårt fall bryts framförallt i Spanien. Generellt sett förpliktigar sig branschen i hög grad att återställa naturen omkring skifferbrotten, och det avfall som bildas när skiffer bryts ingår i återställningsprocessen. På så sätt tar man stor hänsyn till naturen.

Dessutom har skiffer lång livslängd och kräver minimalt underhåll, vilket även ger ekonomiska fördelar. Fasaden kan leva vidare i flera generationer, vilket naturligtvis har stor betydelse när vi talar om hållbarhet. Naturskiffer bidrar även i allmänhet positivt i DGNB, Leed och Bream-certifierade byggnader. Läs mer om DGNB-certifieringen här.

Läs också

                
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram