Nyheter på Building Green

KONTAKT

                

Publiceringsdatum

17/10/2023

Komproment har under åren fokuserat starkt på produktutveckling inom fasad- och taklösningar och kommer nu åter att finnas på Building Green för att visa upp alla våra nya produkter. Building Green arrangeras den 1 till 2 november 2023 på Forum i Frederiksberg, Danmark.

Under Building Green kommer Komproment att visa upp flera av framtidens fasad- och taklösningar. Det kommer också att finnas möjlighet att se många av de välkända fasadlösningarna med skiffer och tegel som har gjort Komproment till ett erkänt och innovativt varumärke.

Montage af facade

Design för demontering

Med vårt skärmtegel levererar vi en komplett lösning för din fasad, med fokus på konceptet: Design för demontering. Konceptet bidrar till optimalt bruk av byggnadsmaterial och tar hänsyn till både framtida nedtagning, demontering och sortering av fasadlösningen.

Vår fasadlösning av antingen tegel eller naturskiffer monteras på fasaden eller taket med våra monteringssystem, som ser till att fasadlösningen lätt kan demonteras och återanvändas igen – utan användning av murbruk eller lim. Alla våra lösningar är dokumenterade med materialpass.

På Building Green kan du se våra olika monteringssystem och höra om vårt fokus på design för demontering.

Dokumenterat brandstopp för fasadlösningarna

Komproments nya lösning - Komproment Firestop - ger möjlighet att dokumentera brandsäkerheten hos ventilerade fasadsystem. Fasaderna har ett hålrum för ventilation mellan isolering och regnskärm, där brandstoppet är placerat.

Tidigare var det svårt för rådgivare att rekommendera dessa system på grund av otydliga krav i BR18. Trots att ventilerade fasader är populära saknades tester som gav tillgång till marknaden. Dokumentationskraven enligt BR18 stämde inte överens med befintliga teststandarder, vilket gjorde dokumentation problematisk. För att lösa detta har DBI (Dansk Brand- och Sikringsteknisk Institut) och Komproment samarbetat för att skapa en brandteknisk dokumentation med bred tillämpning.

Besök vår monter för att lära dig mer om våra brandsstoppslösningar.

Komproment Firestop

Energitak utan reflektion

En solcellslösning som är integrerad i taket och saknar reflektion kan låta som en dröm – men den går faktiskt att förverkliga. Med vår kompletta solcellslösning integreras solcellerna plant i takytan, så att taket behåller sitt ursprungliga utseende. Dessutom ger det sidenmatta glaset minimal reflektion och saknar blanka silversträngar.

Vårt In-roof-solcellssystem kan användas med alla befintliga och nya tak som byggs med våra taklösningar av naturskiffer samt Linea-tegeltaket.

Se alla möjligheter till integrerade soltakslösningar i vår monter på Building Green.

Unik fasadlösning

Visste du förresten att vi i samarbete med Byggross har utvecklat en spännande fasadlösning som visades på UIA 2023 i Köpenhamn? Fasadlösningen med växter skapar en unik, urban fasad som bidrar till ökad biodiversitet. Själva fasaden bakom växterna kan levereras som både skärmtegel och naturskiffer. Systemet är en fullständig fasadlösning med komplett bevattningssystem och serviceavtal.

Läs mer om lösningen här

                   

Ses vi på Building Green?

Kom och träffa oss i vår monter nr 71 – och få en pratstund om alla spännande nyheter.

Gratis inträdesbiljett

Du beställer din gratisbiljett till Building Green här:
BESTÄLL BILJETT

Dokumenterat brandstopp

Komproment firestop
Läs mer om dokumentationen för våra brandstoppslösningar här:

LÄS MER

Design för demontering

Sign-up to newsletter | Komproment
Se vores store udvalg af facadebeklædning i naturskifer og tegl her:

LÄS MER

Relaterade inlägg

Återvinningsbart skärmtegel på Søhesten i Århus
I hjärtat av den danska staden Aarhus, där stadens puls möter arkitektonisk innovation, har det nya bostadsområdet Søhesten tagit form.…
Læs mere
Nyheter på NORDBYGG 2024
Komproment har under åren fokuserat starkt på produktutveckling inom fasadbeklädnad och står redo att visa upp alla våra spännande nyheter…
Læs mere
Glas, trä och skärmtegel utgör grundstenarna för Sjustjärnans fasader
Till kontorshuset Sjustjärnan har Komproment levererat skärmtegel, som i kombination med glas och trä speglar områdets industriella historia. Läs mer…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram