Skurup Elevhem

                
Skurup Folkhögskola (fastighetsägare Kunskapsporten) ville förbättra sina boendemöjligheter, samtidigt som man ville knyta ihop området västerut. De ville ha en unik och uttrycksfull fasad som matchade skolans estetik. Med dessa krav var det självklart att välja Colosseum Nordic som den perfekta produkten för att uppfylla deras behov.

Colosseum Nordic är en serie skärmtegel för det nordiska klimatet som tillverkas av äkta italiensk terrakottalera. Ytan har en vacker struktur och skapar ett rikt färgspel som passar perfekt till nordisk arkitektur. Tegelfärgerna är valda från en nordisk färgpalett och produkten är utformad med hållbara principer i åtanke.

Skärmtegel har en mycket lång livslängd och kräver inget löpande underhåll, vilket gör det till ett robust och hållbart materialval. Colosseum Nordic är speciellt utvecklad för att betona det arkitektoniska formspråket på både tak och fasad och kan installeras i alla väderförhållanden på horisontella trä- eller aluminiumreglar.

Med Colosseum Nordic kunde Skurup Folkhögskola uppnå den unika och uttrycksfulla fasad de ville ha, samtidigt som de uppfyllde sina hållbarhetskrav. Colosseum Nordic är utformad med fokus på robusthet, minimalt underhåll och lång livslängd, vilket passar perfekt med certifieringar för hållbart byggande.
Projekt: Skurup Elevhem 
Produkt: Colosseum Nordic, Teracotta Red
Arkitekt: Wikeborg Arkitektur
EntreprenørKodumaja Estland
Tilbage til top
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram