Tegel

Relaterade inlägg

Skifferfasad i fokus när Södra Hemlingby kommer till liv
Komproment har levererat skiffer till nyproduktion i Södra Hemlingby. Detta för att möta miljökrav samt för att skapa ett robust…
Læs mere
Vacker tegelfasad skapar en vacker miljö
Förskolan Svanen i Hjørring kännetecknas av sitt estetiska uttryck och håller också på att certifieras enligt DGNB Guld. Estetik och…
Læs mere
Bredare skiffersortiment och nyutvecklat montagesystem
Då skiffer är ett alltmer populärt material för ventilerade fasader, har vi utvecklat ett nytt fasadsystem speciellt anpassat för svenska…
Læs mere

Fasadbeklädnad i tegel med minimalt underhåll

Fasadtegel är ett organiskt material som passar bra för stora ytor, eftersom materialets naturliga ursprung skapar ett vackert färgspel som gör det intressant att betrakta. Fasadtegel är en grov keramisk produkt och har därför de små egenheter som följer med ett naturligt material som detta. Du kommer därför att uppleva en variation både i yta och storlek på varje enskilt tegel, vilket gör det möjligt att skapa ett unikt och rustikt utseende på ditt hem som matchar din personliga stil.

En av de stora fördelarna med att välja en tegelfasad från KOMPROMENT är att det normalt kräver lite eller ingen underhåll. Vi rekommenderar dock en årlig kontroll för att säkerställa den längsta möjliga livslängden för dina fasadtegel. På detta sätt kan du undvika större och kostsamma reparationer. Vid den årliga kontrollen rekommenderar vi bland annat att ventilationen av fasaden kontrolleras och rengörs från löv, grenar, smuts osv. i nödvändig omfattning, eventuella läckage från avrinning/takränna kontrolleras och repareras, samt att fasaden rengörs från smuts/spindelväv osv.

Tegelfasadbeklädnad – det hållbara valet

Förutom lång livslängd, unikt utseende och minimalt underhåll har tegelfasader från KOMPROMENT också miljömässiga fördelar. Både Tempel Earth och Arena Earth stöder de hållbara byggcertifieringarna Leed, Breeam och DGNB eftersom de är utvecklade med fokus på robusthet, designade för återvinning (möjligheten att demontera och återanvända materialen), minimalt underhåll och lång livslängd. En tegelfasad är dessutom ett resurseffektivt val eftersom det har en betydligt lägre materialförbrukning, mätt i kilo, än en traditionell murad fasad.

Om du vill ha en fasadbeklädnad till ditt hus som uppfyller estetiska, funktionella och klimatmässiga krav är tegelfasadbeklädnad det rätta valet! Om du också behöver en taklösning kan du ta en titt på KOMPROMENTs stora urval av tegel eller med integrerade solceller och låta dig inspireras av den bästa kombinationen för dig.

Montering av fasadtegel

Det är möjligt att montera fasadbeklädnad i tegel från KOMPROMENT på både träreglar och aluminiumreglar och med variabelt regelavstånd, vilket ger stor frihet i designfasen samt när tegelstenarna monteras på byggnaden.

Om du behöver ytterligare rådgivning eller teknisk support för våra fasadtegel, är du välkommen att kontakta vår tekniska support på tel: +46 730 98 42 94 eller via e-post: Info@komproment.se. Vi kan hjälpa till med uppstart av montering för större projekt, rådgivning om detaljlösningar, input till beskrivande material osv.

 

chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram